Jump to content
other

Polish Monsters Alert! /STUPID LOVE/

Rifek

Featured Posts

• Replies 115
  • Created
  • Last Reply
3 minutes ago, Gangie said:

Taki off topic... 

czy ktoś tutaj miał swoją przygodę na czacie GaGaF**e? :poot:

Ja miałem. Ale nie mam żadnych wspomnień z tamtych czasów :poot:

❗️ IG: thebumblebee__ ❗️

Wracając do tematu... RMF potrafi grać Gage 3 razy dziennie - jej stary materiał, więc to nie jest mało. Porównując do czasów gdy Alejandro było przebojem lata 2010 RMF FM (:bradley:) singiel był grany 3 , góra 4 razy dziennie, włączając w to czas z POPListy (inne piosenki też były grane ale z mniejszą intensywnością. Wówczas gdy śledziłem RMF w tamtym czasie, Gaga była maxymalnie grana 5 razy w przeciągu 24 godzin), więc to nie tak, że RMFka nie lubi Gagi... :selena:

All we need is playing her recent material :icega:

TONIGHT I WON'T WEAR MY DISGUISE

Shawniqua Mendes
1 hour ago, scheisseJK said:

Stoppp girl! :neyde: :huntyga:to jest jej najbardziej radio friendly piosenka od czasu poker face, już nie wiem co musi wydać żeby radia ją grały :saladga:

To, że jest prosta i łatwoprzyswajalna to troche za malo bo liczy sie przede wszystkim dobry refren. A refren SL jest bardzo forgettable imo i nie ma nawet podjazdu do PF czy BR. A wgl to strasznie mnie dziwi ze Eska nie puszczala Shallow (ktore moim zdaniem jest duzo bardziej radiofriendly). Bo niby mowi sie ze u nich to tylko leci cos z dance'owym beatem, ale np z puszczaniem codziennie ballad Adele to nie mają problemu... :interestinga:

Wolałabym być sucha, ale przynajmniej jestem mokra. Szczaj na mnie, szczaj, szczaj, szczaj na mnie, szczaj, szczaj

Shawniqua Mendes

Wgl to róbmy czasem topici tylko dla polszy, bo jak juz chce napisac jakis dluzszy komentarz to musze po ang a w polowie mi sie odniechciewa :laughga:

Wolałabym być sucha, ale przynajmniej jestem mokra. Szczaj na mnie, szczaj, szczaj, szczaj na mnie, szczaj, szczaj

PanPikus

22:53
ESKA

They did sumn :enigma:

:awkney:

Na Wojtusia z popielnika, iskiereczka mruga, chodź opowiem Ci bajeczkę, bajka będzie długa...

Guest Messy vers
17 minutes ago, baazyll said:

Wgl to róbmy czasem topici tylko dla polszy, bo jak juz chce napisac jakis dluzszy komentarz to musze po ang a w polowie mi sie odniechciewa :laughga:

Jak widać, ten post odniósł (juz na ten moment:ladyhaha:) sukces

scheisseJK
52 minutes ago, baazyll said:

To, że jest prosta i łatwoprzyswajalna to troche za malo bo liczy sie przede wszystkim dobry refren. A refren SL jest bardzo forgettable imo i nie ma nawet podjazdu do PF czy BR. 

Większość piosenek w radiu jest forgetable i przynajmniej ja większości sam nie  odtwarzam:trollga: znam ludzi którzy nienawidzili Shallow a teraz nucą SL.. Na PF i BR był też hejt... A ogólnie nie rozumiem tego całego bólu dupy o poziom piosenki i teledysku.. Ona już nie ma 20tu paru lat, nie bedzie już teledysków jak marry the Night (których już nikt teraz nie ogląda), widać że jest szczęśliwa:kara:, osiągnęła już wszystko, nie musi nic udowadniać, nawet się nie pokazała publicznie. Poprostu bez spiny zrobiła lekki imprezowy utwór który wpada bardzo w ucho, i może byc hitem i do tego teledysk z przymrożeniem oka i chce  żebyśmy przy nim się bawili :pawsup:  ps. I muszę się nauczyć tego układu :ladyhaha:

Shawniqua Mendes
15 minutes ago, scheisseJK said:

Większość piosenek w radiu jest forgetable i przynajmniej ja większości sam nie  odtwarzam:trollga: znam ludzi którzy nienawidzili Shallow a teraz nucą SL.. Na PF i BR był też hejt... A ogólnie nie rozumiem tego całego bólu dupy o poziom piosenki i teledysku.. Ona już nie ma 20tu paru lat, nie bedzie już teledysków jak marry the Night (których już nikt teraz nie ogląda), widać że jest szczęśliwa:kara:, osiągnęła już wszystko, nie musi nic udowadniać, nawet się nie pokazała publicznie. Poprostu bez spiny zrobiła lekki imprezowy utwór który wpada bardzo w ucho, i może byc hitem i do tego teledysk z przymrożeniem oka i chce  żebyśmy przy nim się bawili :pawsup:  ps. I muszę się nauczyć tego układu :ladyhaha:

No ok,ale SL ma forgettable refren w porownaniu do lead singli (i nie tylko lead) z poprzednich płyt Gagi... :oops:Ja ten bol dupy rozumiem bo ludzie mieli jak widac wysokie oczekiwania bo pamietali jej dawne epickie teledyski plus postawila sobie wysoko poprzeczke po Star Is Born... 

A co do kwestii wieku,to Madonna jedne ze swoich najlepszych teledyskow miala od wieku 34+ a np taka kaśka pery pomimo flop ery nadal wypuszcza proste,ale mimo wszystko reprezentujace jakis poziom klipy... na pewno wiekszy niz stupid love . Sad but true :messga:

PanPikus
37 minutes ago, scheisseJK said:

W moim przypadku zaczęło się od tego słabego "refrenu" a właściwie jego braku. To mnie jakoś zniechęciło do całego utworu i to, że brzmi jak przyspieszone DWUW pomieszane z BTW i Friends Bloodpopa też jakoś mi nie podeszło i to sprawia wrażenie jakby beat był trochę zbyt agresywny, za głośny, za mocny, po prostu męczący, no nie potrafię tego jakoś normalnie wytłumaczyć. :shrug: Po prostu moje oczekiwania względem lead singla były zupełnie inne. Myślałem, że wyda coś mocnego, co nie brzmi jak cokolwiek innego, co będzie miało ostre jebnięcie w refrenie, jakieś ciekawe efekty tu i tam, no po prostu więcej tego czegoś, ciekawego tekstu. :emma:
Co do klipu mam tylko takie zastrzeżenie, że skoro chciała bawić się w tą historyjkę Power Rangers w walczenie o pokój i miłość, mogła jakoś ciekawiej rozwinąć fabułę przez te 3,5 minuty. A tak to klip jest po prostu choreografią w różnych kolorowych strojach :oops:

Naucz mnie później :v:

10 minutes ago, baazyll said:

No ok,ale SL ma forgettable refren w porownaniu do lead singli (i nie tylko lead) z poprzednich płyt Gagi... :oops:Ja ten bol dupy rozumiem bo ludzie mieli jak widac wysokie oczekiwania bo pamietali jej dawne epickie teledyski plus postawila sobie wysoko poprzeczke po Star Is Born... 

A co do kwestii wieku,to Madonna jedne ze swoich najlepszych teledyskow miala od wieku 34+ a np taka kaśka pery pomimo flop ery nadal wypuszcza proste,ale mimo wszystko reprezentujace jakis poziom klipy... na pewno wiekszy niz stupid love . Sad but true :messga:

Points were made :flower:

Na Wojtusia z popielnika, iskiereczka mruga, chodź opowiem Ci bajeczkę, bajka będzie długa...

scheisseJK
7 hours ago, baazyll said:

np taka kaśka pery pomimo flop ery nadal wypuszcza proste,ale mimo wszystko reprezentujace jakis poziom klipy... na pewno wiekszy niz stupid love . Sad but true :messga:

No właśnie wolę jednak wesoły teledysk gagi z samym tańcem bez żadnej histori który odnosi sukces niż teledyski Perry których nikt nie ogląda i nie słucha :huntyga:  gaga jest szczęśliwa i chce mieć wesoły przekaz bez ukrytego dna i nadecia. Kazdy ma prawo do swojego zdania, więc rozumiem że niektórym piosenka się nie podoba. Gaga jest muzycznym kameleon i co płytę nas zaskakuje. I za każdym razem nie udobrucha wszystkich :oops: ja też chcę żeby na płycie były mniej radio friendly kawałki niż SL i bardziej złożone  i myślę że się nie zawiedziemy :vegas: czy lubimy SL czy nie to wspierajmy ten utwór bo jeśli lead się nie sprzeda ciężko będzie o sukces kolejnych singli i albumu. 

Rifek

Pierwszy spin dla Stupid Love na Zetce dziś po północy. Grają średnio co 10 godzin, więc po 10.00 powinien być kolejny, następny po 20.00 ;) 

#4 na Spotify PL za sobotę 

#11 na YouTube na ten moment

Trzeba zgłaszać dalej w propozycjach do Listy Przebój Zetki + klikać lajki na Popliście ( www.rmf.fm/poplista )

Może się przyjmie ten kawałek za parę dni ;)

❗️ IG: thebumblebee__ ❗️

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...